21 Şubat 2012 Salı

Hikmet Çetinkaya


Ressam Hikmet Cetinkaya 1958 yılında Konya Hasanşeyh’te doğdu. Orta ve lise eğitimini Denizli’de tamamladı.1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi-Resim Bölümünden mezun oldu. Resim eğitimi yöntemleri konusunda yurtdışında araştırmalarda bulunarak, kendi ismini taşıyan resim atölyesini ve daha sonra Çetinkaya Sanat Galerisi ile Galeri Hera’yı kurdu.
Karayolları Genel Müdürlüğü,DSİ Genel Müdürlüğü,Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı,Hava Lojistik Komutanlığı gibi kurum ve kuruluşlarda resim atölyesi kurulmasına öncülük yapmış,resim dersleri vermiş ve sanat danışmanlığı yapmıştır.

2001 yılında İsveç Stockholm Uluslararası Dünya Sanat Fuarına davetli olarak katıldı. Yurtiçinde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere uluslararası düzeyde birçok sanat fuarı etkinliklerine katıldı.14’ü yurtdışında toplam 69 kişisel sergi açtı ve 500’den fazla karma etkinliğe katıldı. Resim çalışmalarına 2002 yılında Paris’te açtığı resim atölyesinde 5 yıl devam etti. Çetinkaya, Arc-En-Ciel Maison D’art Paris adında bir sanat evi açarak birçok sanatsal etkinliklerde bulundu.
2006 yılında 45 Türk sanatçısıyla Türkiye’yi temsilen Paris-UNESCO’da sergi organizasyonu yaparak iç ve dış basında Türk sanatının ve sanatçısının tanıtımına katkıda bulunmuştur. Birçok sanatçı dostuyla; 5 kez Paris’de olmak üzere, Atina, Moskova, Kanada, Bulgaristan, Kıbrıs ve 3 kez Yunanistan adalarında (Patmos, Girit, Santorini, Mikanos) ‘’ Anadoludan Esintiler’’ adı altında sergi etkinlikleri yaparak, bu sergileri geleneksel hale getirme çabası içerisindedir. 2009 yılında Bulgaristan / Plovdiv ve Avusturya / Pörchlan kentlerinde sanat sempozyumlarına katılarak canlı performanslar yapmıştır. Çetinkaya, Uluslararası Plastik Sanatçılar Derneği üyesidir.
Sanatçıya, Kavaklıdere Rotary Klübü tarafından 2006 -2007 döneminde yılın meslek başarı ödülü verilmiştir.

Kanada Büyük Elçimiz Sn. Rafet Akgünay’ın girişimleri ile 8 eseri Kanada / Ottawa’da Savaş Müzesi’ne kabul edilerek 1 yıl süre ile sergilendi. 1 eseri ise müzeye alındı.
Halk – Tv ‘ de ‘Hikmet Çetinkaya’nın Atölyesi’ adı altında Sanat – Kültür programları hazırlamakta ve sunmaktadır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder