3 Şubat 2012 Cuma

Brian Duey

Ressam Brian Duey İlk okula Grandville adındaki küçük bir köyde başlar ve aynı zamanda da sanatla ilk burada tanışır. İlk zamanlarda sanatını geliştirme konusundaki görüşlerinin ciddi olmamasına rağmen 20lere geldiğinde bu işi sevmeye başlar. Bir gün evde oturken eline bir kalem alır ve çizmeye karar verir. Bunu yaparken o kadar zevk duyar ki bu işten,hayatının geri kalanında çalışmalarını devam ettirmeyi ister. Her çalışmasından sonra kendinin daha iyiye gittiğini görerek kendine has yöntemini bu doğrultuda geliştirmeyi başarır. 

Kendi fikirleriyle gerçeğe uygun çalışmaları kitaplarda,oyun kartlarında,çeşitli Cd kapaklarında ve magazin dergilerinde yayımlanır. 2005'de Dünyanın çeşitli yerinde birçok müşteri için çizimler yapar. Amerikadaki galerilerde portreleri sergiye sunulur.2007 yılında yaptığı Britney Spears portresi Kaliforyadaki bir galeride sergiye çıktı.
Bugün ise Grand Rapids'e 45 dklık mesafedeki küçük bir şehir olan Howard city'de nehir kıyısında bir evde yaşıyor.Duey'in favori kara kalem sanatçısı Armin Mersmann. Beğendiği grafik sanatçılarının başında Matti Kataja, Linda Huber, Paul Lung, Isabel Chiang, Zindy S.D. Nielson, JD Hillberry ve Mike Sibley geliyor.Müziksever biri olarak Neil Young, Ben Folds, Aqualung, Damien Rice, Evanesence, The Smiths, Casey Stratton, David Gray, Cranberries ve Coldplay'ı beğenen sanatçı çizim yaparken de bu şarkıcıları dinliyor.

Yaşamını ,çizim yapmadığı zamanlarda arkadaşlarıyla dolaşarak,plaja giderek,bisiklet sürürerek,paten,hokey,koşu,tenis ve daha bir çok aktiviteyle eğlenceli hale getiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder