26 Mayıs 2012 Cumartesi

Po Lin Pin

1970 doğumlu, Po Lin Pin bir aile çiftliğinde merkezi Tayvan'da kırsal alanda büyüdü. 

Sanat yüksek okulu,nda o sık sık sanat öğrencileri açık resim yapıyordu. Po Pin bu öğrencilerden gördügü sanatı inceleyerek kendisinin çizim merakı böylece öğrencileri izlerken ilgi oldu. 

Çocukken birçok yarışmada ödül almış ve en sonunda Tayvan Fu Shin Sanat Koleji'nde bir yer kazanmıştır.

1995 yılında o lisans ve lisansüstü kazandığı San Francisco Sanat Koleji, Akademisi'nde okumak için Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı. Bir öğretmen ve ressam olarak profesyonel kariyerine 10 yıldan fazlasını verdi. 

Po Pin San Francisco,ya adapte memleketi olan kent manzaraları ve sokak sahneleri için bilinen bir ressam haline gelmiştir. O California manzaralarinin inceliklerini yakalayan ve de onun ustalığı Amerikan Sanat Pazarı mest oldu.

Kaliforniya ve Rus empresyonist büyüleyici sanatsal mirası üzerinde, Po Pin 2001 ve 2002 yıllarında Amerika'da ulusal ve bölgesel sergiler Yagliboya Ressamlar Mükemmellik Ödülü gibi birçok ödül aldı. O Güneybatı Sanat Dergisi'nde iki kez yer almıştır ve "31 altında 21 en iyi Amerikalı sanatçılarından biri" seçildi. Po Pin 2003 Eylül ayında Sanatçı dergisinde bir makalenin konusu oldu. Aynı zamanda Güzel Sanatlar Connoisseur dergisinin önde sayısında yer aldı. 

Son zamanlarda, Po Pin Batı dergisinin 2009 Kasım / Aralık sayısında "Young Guns" Art of,ta yer aldı.

O Amerika Yağlıboya Ressamlar, California Sanat Kulübü ve Laguna Plein Air Ressamlar Derneği imza üyesidir. Po Lin Pin eşi ve oğlu ile birlikte San Francisco'da yaşamaktadır.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder