29 Mayıs 2012 Salı

Liu Yuanshou

Çağdaş Çin Güzel Sanatlar genç ve gelecekteki ustasi Çin,in realist ressamını ve çalışmalarını, Liu Yuanshou,yu tanımak için bendeniz sabırsızlanıyorum. 

Ressam Liu Yuanshou, ( 刘元寿油画 )1967 yılında Pekin'de doğdu. 

1991 yılında Pekin Capital Normal Üniversitesi,nden diploması aldı ve onun bir cok defa eserleri Çin, Tayvan, Hong Kong ve Japonya dahil olmak üzere Asya'da birçok prestijli sergilerde, sergiledi ve de ödüller kazandı.

Gevşek,"İpekböceği," hassas bir fildişi, renkli ipek elbise ve uzun, parlak vermilion yağma ile sarıldı bedenler. 

Bir kuzguni siyah saçlı kadın, görünmeyen bir ışığa doğru gözlerini kapatır, bir kolu eski bir taş sütun gibi görünen üzerinde bol dökümlü Liu,nun eserleri büyüleyici. 

O, aslında, değerli bir ipekböceği dış dünyanın acımasızlığına geri çekilirken, yumuşak koza ile kaplanmışa benzer. 

Koyu boğuculu çıplak onun sessiz fonuyla, sahneye nüfuz eden genç kadın, en azından zihinsel hayali meşgul edilmiş ve düşündüren kırmızı damlayan siyah .

Liu Yuanshou Çin'in kuzey kıtasından, Şanghay Anhui ve kuzey doğusunda yer alan Jiangsu bu doğu kıyı ili baştan çıkarıcı ılıman kültürel ve fiziksel iklimine hayran olmuştur. 

İpekböceği kültürü ve her zaman Jiangsu tarihinin önemli bir parçası olmuştur. 

Bu yüzden belki de, ipek öncelikle Jiangsu bölgesinden genç kadın portreleri üzerinde Liu'nun sanat, özellgi belirginlesiyor. 

Sanatçı olarak Jiangsu kentsel ve kırsal kesimden iyi araştırılmış mimari elemanlar ve iç entegrasyonu için Şangay,ın dönem veya günümüz bölgesel kıyafetleri onun boğucu konularında giyinmek olarak bilinir. 

Liu Yuanshou,ya göre, bu iki unsur katılarak derin güzelliği ve Çin'in kültürel geçmişi,nden korkan tarihin uzun ömürlü duygusunu veriyor.

Link

araştırma/forschung/research: icik yakup

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder