28 Ağustos 2013 Çarşamba

Mario Panis

Ressam Mario Panis, Filipinli sanat eleştirmeni ve sanat jüri üyesi. Ressamın eserleri gerçekçilik, portre, manzara, yağlıboya, suluboya ve pastel natürmort ve nü,den oluşmaktadır. 
O son yıl, suluboya çalışmaları için önemli tecrübeler kazanmasına rağmen komisyon çalışmaları yağlıboya,da portreler ve manzaralar yapmaktadır. 
Sanatçı, Filipinli aileler, yabancı devlet adamları, doktorlar, yerel hükümet yetkilileri ve ailelerinin portrelerini yapmak için görevlendirilmiştir. O temalarında çocuklar ve anne-ve-çocuk çalışmaları vardır. 
Galeri Genesis (En İyi Beş Suluboya biri), ve diğerleri arasında Metrobank Vakfı Ulusal Resim Yarışması, Filipin Centennial Resim Yarışması (Birincilik Ödülü) gibi prestijli kurumlardan çeşitli sanat ödülleri almıştır. 
O Grupong Tubig Kulay,ın en önemli üyesi ve akıl hocası, merhum sanatçı ve heykeltıraş, Süleyman Saprid olmuşturç Ayrıca Görsel Sanatçılar Guild ve Salı Grubu üyesidır. Sanatçı, Santo Tomas Üniversitesi, Manila, Filipinler Güzel Sanatlar alanında lisans derecesi ile mezun oldu. 1993 yılından bu yana bir tam zamanlı sanatçı olarak çalışmaktadır. 
O Amerika Portre Derneği üyesi ve Filipinler Sanatçılar Salı Grubu üyesidir. Sanat Galerisi Filipinler (Istanbul Şehir) ve Metro Galeri (San Juan, Metro Manila) Miras Sanat Galerisi (SM Megamall ve Shangri-La Plaza Alışveriş Merkezi, Mandaluyong City) Eserlerinin bazıları Filipinler,ki sanat galerilerinde görülebilir . Sanatçı SM Megamall Nisan 2008 tarihinde Çıplak Resim Sergisi düzenledi. 2009 yılında, Mario LRT ART 2009 yarışmasında büyük ödül kazandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder