23 Şubat 2013 Cumartesi

Wu Jinghan

Ressam Wu Jinghan, 1964 yılında Pekin, Çin'de doğdu. Çağdaş Çin ve Tibet,in pastoral yaşamını ve huzurunu tuvallere akseden bir sanatçı. 
Wu Jing Han, ustaca bir izlenimci gözü ile yağlıboya eserlerine özünü yansıtmaktadır. Ressam 1980 ve 1984 yılları arasında Güzel Sanatlar Pekin'in Lisesi katıldı. Sonra, Wu yağlıboya diplomasını prestijli Pekin'de Güzel Sanatlar,dan almıştır. 
O, Merkez Akademisi'nde Batı boyama tekniğinin çok farklı stillerine maruz kalmıştır. O zamandan bu yana, eserleri Çin, Singapur ve Fransa da dahil olmak üzere uluslararası önemli sanat mekânlarında bir dizi sergilendi. 
Çağdaş dünyada Tibet kültürünün ikilemi kapsülleri, dikey bir parça, büyük olasılıkla bir hac yapmış eski bir Tibetli kadın, Tibet,in birçok kutsal dağlarından biri doğru baktığından dua görmektedir. 
Klasik Tibet kıyafetinin bir genç kız dağa sırtını yaslamış olsa da diger taraftan dini ayin yapan yaşlı kadın görülmektedir eserlerinde. 
Tibet Çin devlet egemenliği altında geçirdiği çarpıcı değişiklikler gösterir. Tibet ve Çin'in hızlı Batılılaşmasına rağmen, bu insanlar kendi eski dini mirasının koruyucuları gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder