28 Ağustos 2013 Çarşamba

Mario Panis

Ressam Mario Panis, Filipinli sanat eleştirmeni ve sanat jüri üyesi. Ressamın eserleri gerçekçilik, portre, manzara, yağlıboya, suluboya ve pastel natürmort ve nü,den oluşmaktadır. 
O son yıl, suluboya çalışmaları için önemli tecrübeler kazanmasına rağmen komisyon çalışmaları yağlıboya,da portreler ve manzaralar yapmaktadır. 
Sanatçı, Filipinli aileler, yabancı devlet adamları, doktorlar, yerel hükümet yetkilileri ve ailelerinin portrelerini yapmak için görevlendirilmiştir. O temalarında çocuklar ve anne-ve-çocuk çalışmaları vardır. 
Galeri Genesis (En İyi Beş Suluboya biri), ve diğerleri arasında Metrobank Vakfı Ulusal Resim Yarışması, Filipin Centennial Resim Yarışması (Birincilik Ödülü) gibi prestijli kurumlardan çeşitli sanat ödülleri almıştır. 
O Grupong Tubig Kulay,ın en önemli üyesi ve akıl hocası, merhum sanatçı ve heykeltıraş, Süleyman Saprid olmuşturç Ayrıca Görsel Sanatçılar Guild ve Salı Grubu üyesidır. Sanatçı, Santo Tomas Üniversitesi, Manila, Filipinler Güzel Sanatlar alanında lisans derecesi ile mezun oldu. 1993 yılından bu yana bir tam zamanlı sanatçı olarak çalışmaktadır. 
O Amerika Portre Derneği üyesi ve Filipinler Sanatçılar Salı Grubu üyesidir. Sanat Galerisi Filipinler (Istanbul Şehir) ve Metro Galeri (San Juan, Metro Manila) Miras Sanat Galerisi (SM Megamall ve Shangri-La Plaza Alışveriş Merkezi, Mandaluyong City) Eserlerinin bazıları Filipinler,ki sanat galerilerinde görülebilir . Sanatçı SM Megamall Nisan 2008 tarihinde Çıplak Resim Sergisi düzenledi. 2009 yılında, Mario LRT ART 2009 yarışmasında büyük ödül kazandı.

24 Ağustos 2013 Cumartesi

Dino Valls

Dino Valls, Zaragoza 1959 doğumlu bir İspanyol ressamdır. 1988 yılından bu yana yaşadığı Madrid,te çalışmalarını sürdürmektedir. 

Onun çizim, bir çocukluk tutkusu olmustur. Ressam Valls 1975 yılında başlayarak yağli boya,da bu sanatı kendi kendine öğrendi. 1982 yılında Tıp ve Cerrahi üzerine eğitimini tamamladıktan sonra, görsel sanatlar olarak bu mesleği tam zamanlı olarak sürdürmeye karar verdi. 

Figüratif sanatın öncü İspanyol temsilcilerinden biri olarak, Valls,in geçmiş yüksek lisansı, kendi çalışmalarında güçlü etkisini gösterir. 
90'ların başında, Valls sıcak yağ kombinasyonları ile yeni eserler yaratmak için on beşinci, on yedinci yüzyıllarda yaşamış olan İtalyan ve Flaman ustaların tekniklerine adapte olup özelleştirme yaparak çalışmaya başladı. 
Onun resimlerinde ayrıntılı ve derin psikolojik ağırlık ve sembolizm yüklü bir kavramsal çerçeve içinde insan ruhunu keşfetmek için araç olarak figüratif resim teknikleri kullanmaktadır, bunu yaparken geçmiş ustaların yöntemleri üzerine yetenek bilgisini genişleterek gerçeklestirmektedir. Dino Valls önemli çağdaş sanatı ile uluslararası sergilere katıldı ve Avrupa ve ABD'de çok sayıda gösterilerde eserleri boy gösterdi.

20 Ağustos 2013 Salı

Victor Bauer


Ressam Victor Bauer, 1969 yılında doğdu. Şu anda New York'ta yaşamakta ve çalışmaktadır. 
Onun eserleri ABD, Avrupa ve Kanada'da kurumsal ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. 
Voctor zaman içinde bu sanatı kendi kendine öğretti. Resim onun için yürümek kadar doğal. 
Onun babası bir ressam ve deneysel çizimleri görerek stüdyosunda oyun oynayarak büyüdü. 

Resimlerinde sadece bir sahne çoğaltmak için ancak ruhtan gelen bir duygu yaratmak gerektiğini düşünür. Victor Bauer sanat eserleri bir çok kez ulusal-uluslararası sanat arenalarında sergilendi.

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Senol Özdemir

Ressam Şenol Özdemir, 1970 yılında Almanya'da doğdu. 
O, Anadolu Ünviversitesi Eğitim Fakültesi,nden mezun oldu. Sanatçı, 1999 yılında Güzel Sanatlar Bölümü,nü bitirdi. 
Ressam, bir sanat öğretmeni olarak çalışmaya başladı. Boş zamanlarında fantazi (fantastik) nü ve sualtı mekanik sahneler üzerinde bilgisayarda dijital eserler tasarlamakta. 
O ünlü ressam David A. Leffel,in eserleri ile bir araya geldi. O zamandan beri düzenli olarak natürmort yağlıboya eserler üzerinde çalışıyor. 
Onun hayran oldugu eski-yeni ustalardan Rembrandt, Bouguereau, Böcklinvar ve David A. Leffel, Richard Schmid gibi sanat devleri de bulunmakta. Ressam Şenol Özdemiz eserlerine sahip olmak istiyorsanız lütfen onun bloguna BURADAN ziyaret ederek ulaşabilirsiniz!

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Claudio Sacchi

Ressam Claudio Sacchi, 1953 Pesaro, İtalya,da doğdu. 
O, Urbino Sanat Okulu katıldı ve Floransa Güzel Sanatlar Akademisi'nde çalışmalarını sürdürdü. 1977 yılından bu yana yaptığı çalışmaları yirminci yüzyıl İtalyan sanat bölümünde "Kunsthistorisches Institut" Floransa,da arşive dahil edilmiştir. 
1979 yılında Bergamo, Mario Donizetti'nin sanatsal teknikleri üzerinde çalışarak Araştırma Merkezi ile işbirliği yaptı.
1980-1982 itibaren o Sanat ve Restorasyon, Floransa Spinelli Okulu'nda resim öğretti. 
1977 yılında ilk tek kişilik sergileri, Amsterdam, Monte Carlo, Nice, Cannes ve Ghent en büyük İtalyan şehirleri, Roma, Milano, Bologna, Cenova vb, ve yurtdışında sergilendi. Sacchi,nin çok sayıda resimleri ve çizimleri önemli kitap ve dergilerde yayınlanmıştır. 
Eserlerinde çoğunlukla İtalyan basınında olumlu eleştiri konusu olmuştur. O İngiltere ve Hollanda'da uzun süre geçirdi. Şu anda o kadar bir portre ressamı olarak Floransa,da yaşamaktadır.

Celal Izci

Ressam Celal İzci, 1963 Tokat doğumlu olup, evli ve 3 çocuk babası. 
Çocukluğu ve gençliği Ankara'da geçti. Ressam İzci, daha sonra Samsun'a yerleşti. 
1980 li yıllardan itibaren Yağlıboya Resim yapmaya başladı ve halen sanat yapmaya devam ediyor. 
Bu zamana kadar 5000 in üzerinde çalışma yaptı ve Avrupa dahil Türkiyede birçok il,e resim gönderdi. 
Son zamanlarda internet te bulunan On-Line Açık Artırma Sitelerinde de resim satışları devam etmektedir.