9 Ağustos 2012 Perşembe

Cayetano de Arquer Buigas

Ressam Cayetano de Arquer Buigas, sanat,ın saf özü ile aristokrasiyi birleştirerek sanat eserleri var etmekte.  
Arquer ve Buigas(iki aile) 11 Ocak 1932 Cerdanyola del Vallés,de doğdu. 
Onun babası " Cayetano Buigas Monravà Katalonya bölgesinden. 
Hatta Babası Columbues Sütun anıtları, Catalan Vichy Sağlık SPA ve Vic Comella Sarayını oluşturan seçkin bir modernist mimarıdı ".
 Ayrıca Carlos Buigas, beş kıtada yaklaşık 700 proje ile birlikte Barselona'da Montjuic ışıklı çeşmelerin parlak fikirli bir mühendis / mucit babasıydı. 
José Buigas Tiyatrolar, ışıklı çeşmeler, evrensel sergiler, sanatçı ve ressam aile kökü saglam sanatçıydı. 
Joaquin Buigas, bugüne kadar yaşamış en ünlü çocuk çizgi roman yazarı ve yaratıcısı.

Cayetano De Arquer Buigas olan çalışmaları 1968 yılından bu yana Barselona, ​​Madrid ve Girona,da anavatanı İspanya'da çok sayıda karma ve kişisel sergiler de görülmüştür. 

O, kendi kendini eğitimis bir sanatçı.
Link

Araştırma / Forschung / Research: Icik Yakup

8 Ağustos 2012 Çarşamba

Linnea Strid

Ressam Linnea Strid ailesi Güney İspanya'da Fuengirola,ya gitmek için karar verdiğinde çok gençti. 
O, 16 yaşına kadar orada yaşamış küçük bir İsveç köyünde 1983 yılında doğdu. 
O gençliginde birkaç sergi ile sanatsal kariyerine burada başladı.

Sanatçı 2004 yılında İsveç'e geri taşındı. 
O, dört yıl boyunca sanat okullarına katıldı. 
Strid şimdi Uppsala, İsveç'te yaşayan ve tam zamanlı bir sanatçı olarak çalışmaktadır. 
O boya ile ve diğer yaratıcı şekillerde kendini ifade etme gereksinimini her zaman bir sanatçı olacağını küçük bir çocukken biliyordu. 
Strid her zaman garip bir duygu, unutulmuş bir bellek, ya da belki kendi küçük dünyasına tipik bir şey iletmek için güçlü bir istek duyuyordu. 
Ressamin ülkesinde bir cok sergileri oldu. 

Ressam bir eseri bir gerçekçi fotoğraf tarzda boyamayı seviyor.
Link1 - Link2 - Link3 - Link4

Araştırma / Forschung / Research: Icik Yakup

Luis de la Fuente

Ressam Luis de la Fuente, 1950 Madrid doğumlu, Madrid San Fernando Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okudu ve diplomasını aldı. 
O, antik heykel ve perdelik, anatomi, ve diğer çizim dersleri aldı. 
Psikoloji üzerine Paris Vincennes Üniversitesi'nde çizim çalışmaları yaptı. 
Çizimde, Valladolid Sanat ve El Sanatları Okulu'nda resim profesörüdür. 
Sekiz yıl boyunca farklı ülkelerde çalışma ve portreler yaparak dünyayı dolaştı. 
1986 yılından bu yana, Valencia,da stüdyosunda calısarak yaşıyor. 
Eserleri en prestijli mekanlarda sergilenen ve farklı Avrupa ülkelerinden çok sayıda özel koleksiyonlarda bir parçasıdır. 
Luis de la Fuente, Madrid'deki "Academia de San Fernando",da yaptığı antrenmanın bir sonucu olarak, İspanya,da gerçekçi ustaları okudu.

"Sanat, zaman ve mekan küçük bir düzlemde güzelliği ve yaşamı tuvalde algılamak zordur. Onun sihirli aynada kendi özünü yöneten ve bu yüzden ruhlarımıza hatırlatıyor ya bizi tanımıyor gibi gelir mutluluk, lezzetin tadına ilişki ve uyum yasaları tefekkür eder".
Link1 - Link2 - Link3 - Link4

Araştırma / Forschung / Research: Icik Yakup

7 Ağustos 2012 Salı

E. Melinda Morrison

Ressam E. Melinda Morrison bir hikaye anlatıcısı. 
Öykülerinde çeşitli kişi ve köklü geçmişleri ve belirsiz gelecekleri vurgular. 
Ressam yağlarla ve ışık ve kompozisyonları bütün dilde söyler. 
Onun resimlerinde günlük olaylar ve deneyimler gündelik yasamlardır. 
Onun renkleri dikkatle griler eşleştirilmiş? asla "renk uğruna renk," anlatı uğruna oldukça renkli denebilir.

Dışa dönük bir sanatçı olarak, hep yalnızlık ve onun yaratıcı ruhunu besleyen ve ifade etme ihtiyacı, insanlarla etkileşimi enerjik çizim eserlerinde var olan. 
Ressam edebiyat fakültesi mezunu olarak Tyler Texas Üniversitesi Güzel Sanatlar yıllardır kurumsal dünya için bir arka koltukta aldı. 
Reklam exec, grafik tasarımcı ve kendi şirketinde sanat yönetmeni.

Melinda Colorado sanatçılar Ligi'nde, Quang Ho, Kevin Weckbach ve akıl hocası, Kim English gözetiminde resim eğitimi aldı. 
Tutkusu ve beceri arttıkça, tam zamanlı boyamak için rüyası gercekge dönüstü.

Melinda artık tüm ABD çapında koleksiyoncular arasında toplanan ve Boca Raton, Florida gibi büyük galerilerle eserleri resmedilir; Houston, TX, Santa Fe, New Mexico, Burlington, VT; Fredericksburg, Teksas ve Denver, CO .
Link

Araştırma / Forschung / Research: Icik Yakup

5 Ağustos 2012 Pazar

Michael Whelan

Ressam Michael Whelan (d. 29 Ocak 1950, Culver City, Kaliforniya, ABD) ABD’li bir sanatçıdır. 
Kariyerini tamamen güzel sanatlara adamadan önce yaklaşık 30 yıl boyunca bilim kurgu ve fantezi alanlarında uzmanlaşmış bir desinatördür.

Yaptığı çalışmaları yaklaşık 350 kitap ve derginin kapağında yayınlanmıştır. 
Eserleri aralarında Stephen King, Piers Anthony, Melanie Rawn, C. J. Cherryh gibi yazarların kitaplarının kapaklarında yer almıştır.

Michael Whelan ayrıca müzik endüstrisinde de çalışmıştır. 
Albüm kapaklarının yaptığı çalışmalar arasında The Jacksons’a ait Victory albümü, Sepultura’ya ait Beneath the Remains, Arise, Chaos A.D. ve Roots albümleri; Meat Loaf’a ait Bat Out of Hell II: Back Into Hell ve The Very Best of Meat Loaf albümleri de yer almaktadır.
http://www.michaelwhelan.com/ 

Araştırma / Forschung / Research: Icik Yakup

Cao Yong

Ressam Cao Yong 1962 yılında, Çin'de sıkıntı içine doğdu. 
Kültür Devrimi sırasında, ailesi nedeniyle cok zorluklarla karşılaştı. 
Cao Yong beş yaşında, kendisini bir inşaatta çakıl ağır sepet taşıyan feribotlarda buldu.
Hatta bir cukurun cökmesi sonucu ölümden kıl payı kurtuldu.

O zor yıllarda barış ve teselli bulduğu tek sey çizim ile oldu. 
Onbir yaşında, o Pekin'den tanınmış bir sanatçı ile çalışmaya başladı. 
Sanat malzemeleri satın almak için, sık sık onun giysileri rehin kalırdı. Genç sanatçı inatçı Cao Yong karşı mücadele etmek olduğunun farkındaydı.

Fakat Cao Yong olağanüstü sebat ile boyamaya devam etti. Onaltı yaşındayken beş ilde en yüksek puanlama ile, Sanat Üniversitelerine rekabetçi olmasindan dolayı ulusal sınav hakkı aldı. Yine de, tüm üniversiteler, onun aile geçmişini reddetti. 
Bir yıl sonra, yine sınava girdi ve nihayet Henan Üniversitesi,ne başvurdu. Ideolojinin hakim olduğu bir ortamda her zaman bir serseri, Cao Yong da bir üniversite öğrencisi olarak sürekli zulme karşı karşıya kaldı, ama yine de onun sanat dersleri mükemmelleşti ve 1983 yılında BFA aldı.

Mezun olduktan sonra Cao Yong Tibet Üniversitesi'ndeki en genç sanat profesörü oldu. Tibet'te yedi yıl boyunca, o izole dağlık güzelliği ve kendine özgü kültürüne kendini adamış. Sadece bir atı, bir köpek ve avlanmak için silah eşliğinde Tibet,te Cao Yong tarih öncesi kaya resimleri incelemek için neredeyse bir yıl boyunca ıssız dağ mağaralarda yalnız yaşıyordu.

Cao Yong,un1989 yılında Pekin'de ilk tek kişilik gösterisi sergilendi resimleri, dikkate değer bir dizi ile sonuçlandı. Sergi, bir anlık başarı oldu ve olay Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'dan büyük uluslararası haber ajansları tarafından duyurulmustu. 
Ancak, bu ünlü sanat gösterisine Çinli yetkililer alarma gecirdi. Pekin polisi el koydu ve Cao Yong resimlerini yaktı, sonra da onu tutukladılar. Fakat Cao Yong kaçmayı başardı. 
Nişanlısı Aya Goda, bir Japon sanat öğrencisi ile, o da kaçak olarak tehlikeli bir sekiz aylık yolculuğa başladı. Son olarak, Japon Büyükelçiliği yardımıyla, çift Japonya'ya kaçtı.

Bu yolculuk "Escape Aya Goda" tarafından bir kitap ile tanımlanmıştır. Bungeishunjuu Yayıncılık tarafından 1995 yılında Japonya'da yayınlanan, Kaçış Kodansha Kitap Yayınları, Japonya'nın en prestijli kitap ödülü Dışı Fiction Büyük Ödülü verildi.

Cao Yong bir mezar kazıcısı olarak çalışıyor ve küçük resim komisyonları alarak Japonya'da bir hayata başladı.

Ama onun yeteneklerini çok muazzam duvar resimleri, çok daha büyük komisyonlar yapmasi cevrenin ilgisini çekti. Birkaç yıl içinde, Cao Yong ülkenin en onurlu duvar ressamı olarak tanındı; yaptığı duvar resimleri şık ticari binalar, yüksek sınıf mağazalar, ve Japonya'da da tören sitelerini süsledi. 
Bu arada, Cao Yong tarihinden sonra onun iyi çalışmaların bir vücut oluşturmak üzere, Tibet resimlerinde tutkuyla çalışmaya devam etti. Tokyo'nun önde gelen müze ve sanat galerilerinde sergilendi. Cao Yong sanatı milletin sanat dünyasına ısık verdi, Japon basını tarafından göklere cıkarıldı.

1994 yılında, sert zorluklar nedeni ile Cao Yong Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etti. Özgür ruhlu Amerikan halkına ve farklı ve enerjik bir toplum diye esinlenen sanatçı, yeni deneyimler ve duygular yansıtan, çalışma yaşamının en üretkeni olmak için yeni isine başladı. 
Toplayıcıları onu şevkle karşıladı. 1999 yılında iki yıldan biraz da onun sanat yayıncılık şirketi Cao Yong Editions A.Ş. kuruldu. Cao Yong Amerika'nın en cok eserleri toplanan ve yaşayan sanatçılardan biri haline gelmiştir. Olusturdugu bir pazarla Japon Kanada ve Avrupa pazarlarına doğru genişlemektedir.
Dünyanın dört bir yanındaki izleyici Cao Yong,un olağanüstü çalışmalarına ayakta alkışlayarak yanıt vermektedir.
Link

Araştırma / Forschung / Research: Icik Yakup

Yalda Khajeh Zadeh

Ressam Yalda Khajehzadeh 1974 Tahran dogumlu. İran,da ünlü eğitmenlerden müzik öğrenme sanatı ile çalışması başladı. 
Sonra, resim sanatıyla ilgili, o çiçek ve kuş çizmeye devam etti. Son yıllarda, Aydın Aghdashloo gözetiminde Zangar Görsel Sanatlar Okulu'nda geleneksel resim sanatının farklı yöntemleri öğrendi.

Şimdi o çiçek ve kuş resimlerinde kendi stilini çalışıyor. Yalda resimlerinde Hejry Ghamari 13. Yüzyılda "çiçek ve kuş" resimleri ile derin bir bağlantısı var ama aynı zamanda bu alanda boyama ona yeni bir anlayış sağlıyor. 
Ressam Yalda simdi o çiçek ve kuş resimlerinde kendi stili çalışıyor.

Ressamin sergileri, Karma Sergi: "100 Sanatçıdan 100 Resim", Tahran 2007, Golestan Galerisi. Karma Sergi: "100 Sanatçıdan 100 Resim", Tahran 2008, Golestan Galerisi. Geleneksel Resim Bienali 7., Çağdaş Sanat Müzesi Tahran, 2009. 9 Ocak 2009 tarihinde Golestan Galerisi'nde kişisel sergi "Slave ve Escaped" başlıklı. Karma Resim Sergisi, Caroun Sanat Galerisi (CAG), Kuzey Vancouver, BC, Kanada, Ekim 2010.

Çağdaş sanatçıların bazıları için, geçmişin parlayan mirası yanı sıra konsept ve daha önceki yüzyıllar boyunca oluşturulan güzellik ve anlam tanımı inkar etmek kaçınılmaz görünmektedir.
Link

Araştırma / Forschung / Research: Icik Yakup