29 Şubat 2012 Çarşamba

William Kalwic


William J. Kalwick Jr sanat camiasinda büyük ölçüde tanınmış bir portre ressamı(Lajos Markos)  ile okumuştu. Kalwick mezun oluncaya kadar babası ile birlikte çalıştı. Daha sonra New York Sanat Öğrenci Ligine katıldı. 

1981 yılında, Kalwick Lajos Markos,un himayesi altında olmayı isteyerek Houston, Texas'a taşındı. Kalwick güçlü görüntülerin bir ressami olarak ülkenin(ülkelerin) uzun geleneklerini yaşamış ve Avrupa,ya özellikle İtalya olmakla birlikte sayısız geziler yaptı.

Onun Begendigi sanatcilardan Markos yanı sıra, Sorolla, Repin, Zorn, diğerinden Serov ve Sargent
Kalwick resimlerinde konu geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Ancak, en iyi Meksika pazarındaki sahneleri, figüratif çalışma ve portreleri daha cok bilinir. 

1998 yılında, Kalwick Guatemala City Museo Ixchel,de
ABD Büyükelçiliği tarafından desteklenen tek kişilik gösterisi ile ikinci kez ödüle layık görüldü.


Warren Chang


(d. 1957) Kaliforniya doğumlu Warren Chang 1981 yılında "Design Art Center College" mezunu ve illüstratör olarak 20 yıldir sanat arenasinda calismakta.

New York Pratt Enstitüsü'nde ve şu anda San Francisco Sanat Üniversitesi Akademisi'nde 3 yıl dahil olmak üzere, on dört yıl resim eğitmeni olmuştur ve o ulusal atölyede yagliboya calismalarini yürütmektedir.

Eserleri "Amerikan Sanatçı" dergi ve "Uluslararası Sanatçı" dergi kapakları dahil olmak üzere birçok sanat yayınları tarafindan profile edilmiştir. Flesk Yayıncılık son 2012 yılında çalışmalarıyla ilgili bir monografi kitabını yayımladı.


Kaynak Link

arastirma/forschung/research: icik yakup

Wai Ming


Ressam Wai Ming ,in orijinal yağlı boya tabloları sanat reprodüksiyonlarında, tüm dünyada insanları tarafından takdir ve tahsil edilir. 1974 yılında, Hong Kong,dan San Francisco vardığında Wai Ming meşhur sanatçı etkisıne sahiptir. 

Onun sanatsal duyarlılığı, şaşırtıcı bir gerçekçilik ile birlikte kamuoyunun dikkatini çekti. Swanson San Francisco Sanat Galerisi 1975 yılında ilk kez görüntülenen birden fazla resimleri ilk gün içinde satıldı.

Wai Ming, dokuz çocuklu bir okul ustasının oğlu, Canton, 1938 yılında Son derece zayıf bir çocuk olarak doğdu. Hong Kong kalıcı birçok zorluklara büyüdü. 

Orada, herhangi bir sanat eğitimi olmadan Wai Ming onun çizim teknikleri geliştirdi ve gördüklerı ıle boyamaya başlasa da kendi kendini eğitmiş nadir görülen bir profesyoneldir Wai Ming.


Riaan van der Merwe


Ressam Riaan van der Merwe Fantezi doğruluk ve rüyalar tuval üzerine kurulmuştur. Karmaşık duygular, formlara sıralanır ve tasviri görüntüler olarak akseder. 

O her zaman işini bir fırça dokunmadan önce nasıl olacağını biliyor, nihayetinde doğru dürüst düşünmeye yorgun olduğu kadar yine de boyamaya odaklanip derin bir rüya aleminde  transa girerek, kafasindaki resimi oluşturmak icin haftalarca gün geçirir. O güzellik için " güzellikleri " tuval üzerine koymanin hazzini tasir daima.


Ivan Slavinsky


Ressam Ivan Slavinsky (Slavinski), Leningrad, Rusya 1968 yılında doğan bir çağdaş Sürrealist ve empresyonist sanatçı.

Bir sanat tarihçisi anne ve Leningrad,ın tanınmış ressamı Dmitry Oboznenko,nun oğlu olarak, Ivan erken yaşlardan itibaren bir sanatçı olmak kaderinde olduğunu söylenebilir.

O kendini şöyle anlatıyor: "Yaklaşık beş yaşlarındayken, aynı eski şeyin resmini yapmaktan yorgun düşmüştüm. Duvarda Raphael’in bir reprodüksüyonu olan hoş bir resim fark ettim ve onun bir kopyasını yapmaya karar verdim. Resmi bitirince de onu anneme götürdüm. Annem şaşkınlığını gizleyememiş, “Oğlum bir dahi!” gibi bir tepki göstermişti. Babam eve geldiğinde o da çarpılmıştı! Pek bir şey söylememişti fakat ertesi günü beni sanat okuluna götürmüştü.”

Ivan,ın eserleri sanat uzmanlarınca ve İtalya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Belçika ve Amerika'da yabancı galeri temsilcileri tarafından aranır hale gelmiştir. Ivan Slavinsky saygın bir sanatçı olarak kendisini sanat dünyasına kurmuştur. Benzersiz kendi bir tarzı ve gerçeküstü portre ve manzara ya da izlenimci natürmortlar ile sınır çalışmalar yapmaktadır.

27 Şubat 2012 Pazartesi

Faruk Cimok


Ressam Namık İsmail, Hüseyin Avni Lifij, Şevket Dağ gibi Kafkasya kökenli olup 1956 yılında Hatay-Reyhanlı'da doğdu. 1979 Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl ilk kişisel sergisini açtı. 

O tarihten günümüze kadar 23 kişisel sergi ile sanat severlerle buluştu. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde ve özel atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Faruk Cimok was born in 1956 in Reyhanli-Hatay. After graduating from State Fine Arts Academy in 1979, he attended various solo and mixed exhibitions. Mr. Cimok is currently working as a lecturer at the Mimar Sinan University Faculty of Fine Arts in Istanbul.


Davut Kazimov


Azerbeycanlı ressamın, tablolari gectigimiz yillarda İzmirli (Türkiye) sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Tuval üzerine yağlıboya çalışmaların yeraldığı sergide, Azerbeycanlı Ressamlar Birliğine üye olan, dünya çapında ün kazanmış sanatçıların resimlerinin sergilendigi ve Türkiye'de beşinci sergilerini açan Azerbeycanlı ressamlardan Davud Kazımov bunlardan biri...


Güllü Mustafayeva ( Hakverdiyeva )


Gullu Mustafayeva (Hakverdiyeva) Sovyet realist resminin önemli temsilcisidir. 1920de doğdu 1993de öldü. 

Asıl adı Güllü Haqverdiyeva, dır. Müzisyen Ali Hagverdiyeva, Zemfira Qafarova, Heykeltraş Husein Hagverdiyeva ,Ressam Ucal, Zahide Hagverdiyevanın anneleridir.

Daha sonra Necef Gulu ile evlenmiştir. Ondan olan kızı Rena İsmailova müzisyendir.


26 Şubat 2012 Pazar

Mark Eberhard


Mark Eberhard beş yaşinda dedesinden ilk kuş kitabini aldı ve o zamandan beri kuş boyamaya ilgi olmuştur. Mark'ın çalışmaları genellikle hayvanın genel kompozisyonun sadece küçük bir elemanı ile, daha büyük ve olağan bir sekilde ilgilenmektedir. Biçimleri, renkleri ve dokuları, doğa ile yakın kişisel ilişkileri ile birlikte resimlerinin temelini oluşturur.

Mark büyüdü ve şu anda Cincinnati yakınlarındaki yemyeşil nehir ovalarında yaşiyor.
Ayrıca Ohio Valley,de  yaptığı gezi ve boya türlerini (bulunmayan) referans malzeme toplamaktan hoşlanır.
Hem bölgesel ve ulusal çok sayıda ödül kazanmıştır ve onun resimlerinde Leigh Yawkey Woodson Sanat Müzesi ve Yaban Hayatı Ulusal Sanat Müzesi de dahil olmak üzere kamu ve özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.


John DeMott


1954 doğumlu ve Güney California at çiftliklerinde yetiştirilen John DeMott büyük Amerikan Frontier ruhu ile yeniden uzmanlaşmıştır. 

Kızılderililer, kovboylar, dağ adamları ve yaban hayatı John tuvallerinde kendi yolunu bulmak icin tüm konular vardır. John eserlerindeki detaylarin deneyimlerini yaşamış ve çalışmıştır. 

 O işinin doğruluğundan büyük gurur duyar.O zaman zaman kişilerin yaptığı konulari inceler. O, "Amerikan sınır bir hikaye anlatıcısı olarak, batı sanat hayatının önemli bir parçası olmuştur.

 John,un eşi Cindy ile işletmek Loveland,de Colorado yakınlarında bir çiftlikleri var ve stüdyo olarak ta kullanmaktalar. Hint ve Amerikan eserleri sergileniyor. 


E. Manning Crook


Ressam Elaine Manning Crook bugünkü Hint halkının geleneksel Yagliboya ressami. O Chicago, Illinois,te doğdu ve şu anda her kış Phoenix bölgesinde geçirdiği birkaç ay Port Townsend, Washington'da yaşıyor. 

O da çoğu sanatçı gibi, eski yöntemlerle değil de var olanlarla sanatini icra ediyor. Onun geçerli stili, opak ve şeffaf boya çok katmanlı uygulama içeren uzun bir süreçtir. O Chicago Sanat Enstitüsü,nde Cumartesi derslere katıldı Onun 8. sınıfta iken ilk resimi satıldı. Heyecan verici bir duyguydu. 1960 yılında Sanat Enstitüsü'nden bir burs kazandı ve 1962 yılında Phoenix taşındı. Orada Arizona State Üniversitesi'nde okudu bir televizyon sanat yönetmeni olarak. 

"O programlar için Hint kültürü icin araştırma yapmaya başladı. Sonra Arizona ve New Mexico rezervasyon icin gitti. Ayrıca, bir öğrenme deneyimi ve kültürler arası dostluklar oluşturmak için iyi bir fırsat. " felsefesi ile Elaine ziyaret ettiği yerli toplulukları ile çok arkadaşlik yaptı. O gecen yıllar boyunca boyama ayrıcalığına sahip olmuştur.


25 Şubat 2012 Cumartesi

Majid Arvari


Ressam Majid Arvari Tahran'da (Iran) 1969 yılında doğdu. 

O, çocukluğundan bu yana resim sanatı hayranı olmuştur. İran'ın en büyük realist ressamı - 1989 yılında Yüksek Lisans sırasında Murtaza katouzian , ın bir resim sergisini ziyaret etti. 

Bu sergi onun üzerinde büyük etkisi oldu. 

1990 yılında bu büyük sanatçı ustalığının altında resim öğrenmeye başladı. 

2001 yılında, O ve Iman Maleki ya da ( gerçekçi ressam ), kendi resim atölyesini kurdu. 

2005 yılında öğretmenliğe başladı. 

1995 yılında Tahran Bienali Üçüncü Resim Sergisi,ne katildi. 

1992 yılında Çağdaş Sanat ve Kara stüdyo ressamların karma sergiye Tahran Muesum 1999 yılında İran Gerçekçiler Ressamlar Sergisi dahil birçok Sergisi'ne katıldı.

ve Saad Abad Sarayı Güzel Sanatlar Müzesi Sabz galerisinde 1998 ve 2003. 2004, İkinci Uluslararası ARC salon yarışmasında en iyi 100 finalistten biri olarak onurlandırıldı.


Kaynak Link

araştırma/forschung/research: icik yakup